Хто в Польщі буде нести відповідальність за невакцинованих працівників з-за кордону?

Зростає число випадків захворювання на кір в Польщі. Нещеплені працівники з-за кордону, зокрема з України, виявляються в значній мірі хворими. За їхнє прибуття в Польщу найчастіше відповідають агенції з працевлаштування, які організовують роботу для великих груп працівників на прохання польських працедавців. Чи повинні агенції проводити перевірку іноземних працівників і чи можуть вони будь-яким чином протидіяти спалахам подальших хвороб?

У Поморському воєводстві нещодавно спалахнуло кілька випадків кору. У середині жовтня 2018 року в Поморський центр інфекційних хвороб і туберкульозу в Гданську потрапила двохрічна дитина з України з діагнозом – кір. На початку листопада двох українських громадян з діагнозом – кір, було госпіталізовано в лікарню в місті Квідзині, а наприкінці листопада ще декілька співробітників однієї з компаній, що працювали на Гданьському НПЗ, звернулися в Поморський центр інфекційних хвороб і туберкульозу в Гданську з такими ж симптомами.

«Фактично в минулому році в Україні спостерігався високий рівень захворювання на кір. Враховуючи, що велика кількість українських працівників приїжджає до Польщі в пошуках роботи, ймовірність виникнення вірусу була передбачуваною», – говорить Магдалена Домбровська, директор Департаменту з питань адміністративного управління і розрахунків групи Progres.

Вже раніше згадувалося, що для іноземців, які хочуть працювати в Польщі, будуть введені обов’язкові щеплення. Але хто має зайнятися примусовою вакцинацією і взагалі як це має виглядати?

«Агенції з працевлаштування, які, шукають працівників за кордоном мають нести відповідальність за іноземних працівників, але також порівняно багато людей в пошуках роботи, приїжджають до Польщі безпосередньо до роботодавців (минаючи агенції з працевлаштування). І тому не зовсім буде обґрунтованим перекладати відповідальність на агенції», – каже Тетяна Дембська з Агентства зайнятості Алікон, член Асоціації агентств зайнятості. «У світлі введених положень ВВП, роботодавець має обмежені можливості щодо отримання інформації про здоров’я працівника. Як роботодавець я не бачу потреби перевіряти те, чи був даний співробітник вакцинований чи ні. Навіть якщо такі норми вводяться на державному рівні, я вважаю, що вони повинні стосуватися не тільки іноземців, а й поляків», – продовжує Дембська.

Згідно чинного законодавства в Польщі ніхто не має права примушувати працівника виконувати будь-які профілактичні щеплення. Є професії, в яких необхідні захисні щеплення, і роботодавець зобов’язаний проінформувати про них працівника, але в кожній ситуації працівник вирішує про себе. Також працівники повинні пам’ятати, що якщо він чи вона захворіють на хворобу від якої відмовилися раніше вакцинуватися, тоді вони не будуть мати права на будь-які пільги зі страхування від нещасного випадку.

 Джерело: www.eurabota.ua

28.12.2018