Поляки обурены кількістю посібників, які платить польський уряд українцям

Період страхування протягом декількох місяців в Польщі дає право українцям на отримання пенсії від ZUS у розмірі 1000 злотих в майбутньому. Це гарантується угодою про соціальне забезпечення між Варшавою і Києвом. Українці, які проживають у Польщі, також мають право на інші пільги, але уряд та Управління соціального забезпечення не знають, скільки грошей необхідно для цього. «Rzeczpospolita» повідомила, що тільки в жовтні 850 громадян України отримали пенсійні права на польську пенсію. І це тільки початок доїння, тому що в цей час у Польщі легально працюють 270 000 чоловік українців.

в Польше легально работают 270 000 человек украинцевМопеу пише, що «ні Інститут соціального страхування, ні Міністерство сім’ї, праці і соціальної політики не можуть оцінити, скільки громадян України будуть отримувати гроші з бюджету». Якщо б цього не було збентеження і нездатності Громадянської платформи, варто додати, що українці можуть легко отримати пенсійні допомоги. «Rzeczpospolita» заявляє, що вже протягом кількох місяців страхування в Польщі вони можуть отримати пенсію в розмірі 1000 злотих.

Все це завдяки угоді, укладеній урядом PO-PSL про соціальне забезпечення між Польщею і Україною. Досить того, що українці живуть на території Польщі і вже мають права на польські пільги.

Крім пенсій, українці можуть розраховувати на іншу допомогу про види яку ми писали у нас на сторінці. Як вважається, найбільшу кількість грошей витратилася з польської казни на українців через програму 500 PLUS, на думку поляків саме ці посібники є найбільшим доениям польської казни – українцями.

Money повідомляє, що неофіційні заяви політиків PiS показують, що уряд не має наміру переглядати угоду з Києвом побоювання заподіяти шкоду польським підприємцям, які наймають українців.

Але на закінчення цього року поляки все частіше озвучують свої думки з цього приводу. Одні кажуть, що уряд готовий віддати належне українцям в надії, що вони погодяться працювати на фермі за чашу рису, це не жарт, – вважає Моравецький. Інші вважають, що ця ситуація також пов’язана зі спробою врятувати катастрофічну демографію польської нації. Поляки виїжджають за кордон, щоб заробити на хліб, замість них приїжджають українці, їм даються допомоги і всякі поступки, про які раніше мріяли поляки, але це не давалося, бо нібито «на це не було грошей». Що відбувається з цією країною? Це дно і метр мулу.