У Польщі збільшується кількість офіційно працюючих українців

Польське радіо, посилаючись на міністра сім’ї, праці і соціальної політики повідомляє про зростання числа офіційно працевлаштованих працівників з України. На сьогоднішній день у Польщі понад 270 тисяч українських працівників зробили соціальні внески в ZUS (установа соціального страхування), в минулому році страховок було зафіксовано не більше 194 тисяч.

ZUS учреждение социального страхования в Пальше

В основному легально працюють українці у великих містах польської держави. Так, наприклад, тільки у Варшаві офіційно працює близько 50 тисяч українців у Вроцлаві – 21 тисяча.

Така тенденція свідчить про те, що все більше польських роботодавців воліють оформляти співпраця з нашими співвітчизниками офіційно. За словами міністра Ельжбети Рафальської такі взаємини вигідні і роботодавцю і працівникові. Для українців страхові внески до ZUS, у майбутньому при досягненні пенсійного віку, дадуть можливість претендувати на польську пенсію.

Що б офіційно працевлаштуватися в Польщі ви можете відвідати портал www.eurabota.ua і вибрати підходящу для вас вакансію безпосередньо від польських роботодавців.