Німеччина незадоволена діями США по відношенню до Північного потоку-2

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що він висловив «невдоволення» своїм американським колегою Майком Помпео з приводу погроз Вашингтона ввести санкції відносно німецького порту над «Північним потоком-2», повідомляє AFP.

У Берліні репортер попросив Мааса прокоментувати лист трьох сенаторів США минулого тижня з погрозами ввести санкції відносно операторів ключового німецького порту, який брав участь в будівництві трубопроводу.

«Я згадав про це вчора під час телефонної розмови з Майком Помпео і висловив своє здивування і невдоволення», – відповів він.

«Північний потік – 2» – енергетичний проект вартістю 10 мільярдів євро, який наближається до завершення, подвоїть поставки російського природного газу до Німеччини.

У минулому році президент США Дональд Трамп підписав закон, який стосується компанії Nord Stream 2 і Turkish Stream.

Берлін звинувачує США у втручанні у внутрішні справи Німеччини за допомогою санкцій. Але Україна, Польща і країни Балтії побоюються, що «Північний потік – 2» дасть російському лідерові Володимиру Путіну ще більший контроль над важливими енергетичними потоками.

Порт Засниц знаходиться у виборчому окрузі канцлера Ангели Меркель. Німецькі ЗМІ інтерпретують дії США як особисту образу Меркель.