Влада канадського міста Квебек зацікавлені в залученні іммігрантів

Квебек фото

Нестача кваліфікованої робочої сили може бути компенсована лише за рахунок суттєвого збільшення кількості прийнятих Канадою іммігрантів.

Таку думку висловив днями мер міста Квебек Регіс Лабума. Понад 17 тисяч вакансій в районі Квебек-Сіті необхідно швидко заповнити, інакше це може призвести до великих проблем в економіці провінції.

Мер міста неоднозначно заявив, що «ця драматична брак робочої сили є найнебезпечнішою проблемою і може поставити під загрозу наше економічне майбутнє. Минув час для спостережень або досліджень або благих намірів».

За словами керівника міста тих 6 відсотків іммігрантів, які приїжджають в провінцію щорічно зовсім недостатньо. Необхідно, принаймні, щоб це число було збільшено в два рази.

Філіп Куйяр, лідер правлячої Ліберальної партії Квебеку, підтримав Лабума, заявивши, що останні зміни, внесені урядом провінції в імміграційну систему, допоможуть вирішити проблему. «Ми надали інструменти для кращого поширення іммігрантів по всій провінції», – сказав Куйяр.

Раніше повідомлялося, що для тих, хто хоче переїхати жити і працювати в Квебек, розроблений і скоро буде запущений онлайн-портал для спрощення подачі і оформлення заявок на імміграцію в Канаду.

Джерело: www.eurabota.ua