Тепер аеропорт Ужгород може відправляти і приймати рейси

Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) після проведеної інспекції прийняло рішення надати Украероруху сертифікат відповідності нормам Європейського союзу.

Отримання сертифікату було умовою для запуску повноцінної роботи аеропорту Ужгород. Близькість до кордону злітно-посадкової смуги призводить до ситуації, коли літаки, які злітають або йдуть на посадку в аеропорт повинні заходити в повітряний простір Словаччини. Щоб технічні служби аеропорту Ужгород могли приймати і відправляти рейси і було необхідно отримати сертифікат EASA. Тепер після сертифікації словацька сторона отримала права на управління польотами літаків в повітряному просторі Словаччини, які будуть вилітати з аеропорту Ужгород.

Щоб відповідати всім параметрам Євросоюзу колективом Украероруху була проведена велика підготовча робота, яка високо оцінена європейськими експертами. Директор Украероруху Дмитро Бабейчук зазначив, що «вперше в історії був сертифікований провайдер аеронавігаційного обслуговування в країні, яка не входить в ЄС».

Нагадаємо, число пасажирів, які скористалися послугами угорської авіакомпанії Wizz Air в 2018 році в аеропорту Львова, зросла до рекордних 220 тисяч чоловік.

Джерело: www.eurabota.ua

25.12.2018