Естонські бізнесмени охоче беруть на роботу українців

Українці суттєво зменшують дефіцит працівників на естонських підприємствах.

На думку естонського бізнесмена, Олега Гросса, власника мережі магазинів, українські працівники – ключ до успіху економіки Естонії.

На великий дефіцит працівників у країні нарікають багато підприємців. Гроссу вдалося збільшити кількість співробітників, найнявши українців. На сьогоднішній день на підприємстві працюють 30 фахівців, причому у 25 з них вища освіта.

Підприємець розповів, що «українські заробітчани приїжджають до нас з того ж культурного простору. В їхньому випадку немає ніяких побоювань, що частка неестонської громади в Естонії стане занадто велика».

За словами Гросса, українці готові добре працювати і вчити мову, щоб швидше адаптуватися в суспільстві.

Як і багато естонських роботодавці, він вважає, що в трудове законодавство потрібно внести поправки, які б робили працевлаштування українських працівників легшим, звільненим від багатьох бюрократичних формальностей.

Уряд має створити такі умови, щоб українські фахівці могли приїжджати до Естонії на умовах вільного ринку. І заробітну плату пропонувати не середню по країні, а середню в галузі.

Нагадаємо, польські економічні експерти критикують політику уряду в питанні доступу іноземних працівників на ринок праці країни. Обтяжені формальностями правила працевлаштування і неконкурентна заробітна плата вже зменшили кількість українців, охочих працювати в Польщі.

Джерело: news.eurabota.ua

04.01.2019