Влітку в Швеції найпростіше знайти роботу

У цьому літньому сезоні в Швеції буде доступно рекордна кількість робочих місць.

Згідно зі шведськими законами працівники мають право на чотиритижневий відпустку влітку. Тому для іноземних громадян, які хочуть добре заробити, а в Швеції заробітна плата одна з найвищих в Європейському союзі, шанси працевлаштуватися зростають у кілька разів.

Причиною того, що кількість літніх вакансій б’є торішні і без того великі показники, частково пов’язані з тим, що на шведському ринку праці роботодавці все частіше не можуть знайти кваліфікованих фахівців з необхідними навичками.

Специалист фото

Також ще одним важливим поясненням є великий ріст економіки Швеції, результатом якого є низький рівень безробіття.

Шведські працівники, які перебувають у штаті компаній мають право на гарантований відпустку чотири тижні поспіль в період з червня по серпень. Це означає, що крім сезонної роботи, з’являється додаткова можливість влаштуватися на тимчасову роботу.

Переважна більшість тимчасових робочих місць з’являється в охороні здоров’я і сфері соціальних послуг. Крім цього, роботодавці потребують продавців, прибиральників, працівників ресторанів, працівників складів та водіїв вантажівок.

У багатьох випадках необхідно знання шведської мови, але є й такі, які доступні для тих іноземних громадян, які вперше приїхали на роботу в Швецію і новоприбулих мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua