У польських консульствах в Україні почала діяти нова система подачі документів на оформлення візи

З 20 січня в усіх представництвах Польщі в Україні почала діяти нова система подачі документів для оформлення візи.

Нова система отримала назву «VFS Global» і спрямована на спрощення процесу оформлення віз для українців.

1413299222_bz6mts5ciaah-fl

Також представники Генерального консульства Польщі в Україні зазначили, що система дозволить обмежити вплив різних недобросовісних посередників, які роками наживаються на українських трудових мігрантів.

Зараз для того, щоб зареєструватися у черзі на оформлення візи не потрібно пройти онлайн-реєстрацію і заповнювати електронну систему «e-Konsulat».

Подробиці роботи нової системи повідомили в прес-службі Генерального консульства Польщі в Україні: «З метою початку процедури реєстрації необхідно здійснити сервісний збір за послуги пункту прийому візових анкет у відділенні «Ідея Банку» або «Кредобанку». Після здійснення оплати заявник матиме можливість отримати реєстрацію дати і години на подання візової анкети під час розмови з оператором «Call Center ” VFS Global», які самі зв’яжуться по телефону з кожним заявником. Особи, які вчинили оплату перед впровадженням нової системи, не втратять можливість реєстрації за старим принципом — онлайн і колл-центр.

Дізнатися більше про особливості роботи нової системи подачі документів на оформлення візи можна на офіційному порталі Генерального консульства Польщі в Україні.