Яка найкраща робота для українців перед Різдвом в Польщі?

Санта-Клаус, курьер, продавець ялинок, кондитер і офіціант. Аналіз персоналу показує, що такі позиції в зимовий сезон охоче вибирають працівники з України. Саме в цей період працівники з України можуть заробити до 35 злотих за годину. Експерти відзначають, що українцеві потрібно лише тиждень попрацювати в передноворічний сезон в Польщі, щоб заробити еквівалент української місячної заробітної плати в тій же позиції.

Різдво у Польщі

Яка робота є на новорічні свята в Польщі: топ – 5 сезонних підробітків на новий рік

«Поляки все менше і рідше погоджуються працювати в сезонний період, як влітку, так і взимку. Працівники не проявляють інтересу до сезонної форми зайнятості це спостерігається за більшою кількістю осіб, які навіть за хороші гроші, відмовляються працювати. І саме тому сезонна робота стала досить популярною,серед трудових іммігрантів, вони можуть легко знайти короткострокову працю з привабливою винагородою. Саме тому в цьому році Санта-Клаус з України принесе подарунки багатьом дітям у польські родини», – каже Кшиштоф Інглот, президент служби персоналу.

Пропозиції для зимових сезонних працівників вже з’явилися на початку листопада, але справжній бум на тимчасовому ринку праці припадає на грудень. Святковий шопінг супроводжується значним збільшенням виробництва та реалізації товарів і послуг, і це породжує тисячі додаткових робочих місць. І навіть незважаючи на запропоновані привабливі годинні ставки, роботодавцям нелегко заповнити ці вакансії.

Перше місце в рейтингу займає робота – Святим Миколаєм (або Санта Клаусом) з погодинною оплатою 20-35 злотих.

підроботка Святим Миколаєм

Присутність Святого Миколая є неодмінним елементом різдвяної атмосфери практично у кожному торговому центрі. Як показують оголошення про набір кандидатів, особа, яка подає заяву на цю посаду, повинна мати приємний голос і можливість налагоджувати добрі контакти з дітьми. Наявність довгої бороди та округлості Санта –Клауса це додатковий плюс для кандидата. Працівники з України, які відповідають цим умовам, можуть заробити до 35 злотих на годину. Більш високі тарифи пропонуються Святому Миколаю при відвідуванні  дітей у будинках під час Різдва, тут заробітки сягають близько 100 злотих на годину.

Менш прибуткова робота – це роль помічників Святого Миколая(Санта-Клауса). Ельфи та снігуроньки можуть розраховувати на дещо нижчі погодинні тарифи (15-20 злотих на годину).

Друге місце займає робота – кур’єром, в цій галузі можна заробити 20-24 злотих на годину.

підроботка кур'єром

Кожен батько знає, що найважливішим помічником Санта-Клауса є надійний кур’єр, який вчасно доставить замовлені подарунки. Для кур’єрських служб грудень – це найгарячіша пора року, кількість поставок зростає з листопада і досягає свого апогею напередодні Різдва.

«Зростання попиту на кур’єрів за останні роки відбувається за рахунок зростання популярності онлайн-покупок. Як показують дані Gemius, у цьому році 56% поляків будуть використовувати інтернет-магазини для різдвяних закупів. Справжній бум для кур’єрських компаній передбачається в грудні. Для того, щоб посилки знаходилися під ялинками в потрібний період, потрібні додаткові кілька тисяч кур’єрів. Такий високий попит дозволяє  кур’єрам з України заробляти близько 24 злотих на годину», – говорить Кшиштоф Інглот.

На третьому місці знаходяться – продавці різдвяних ялинок, які можуть заробити в передсвятковий період 14-21 злотих на годину.

продавці різдвяних ялинок

Новорічна ялинка – це ще одна різдвяна символіка, яка користується незмінною популярністю серед покупців і без якої важко уявити справжнє Різдво. У цьому випадку сезон починається приблизно за два тижні до Різдва, але робота триває 7 днів на тиждень, десятки годин на день. Тож це хороший момент, щоб швидко поповнити свій домашній бюджет. Українець, який працює продавцем новорічних ялинок залежно від регіону країни та розміру міста, може отримати від 14 до 21 злотих на годину.

Робота кондитером займає четверте місце, із заробітною платою 14-19 злотих в годину.

кондитер

Під час Різдва та Нового року всі з радістю приймають гостей або відвідують своїх родичів чи друзів. А коли мова йде про польську гостинність, то на думку приходить торт і кава. Зростає споживання солодощів, а це означає, що в зимові місяці зростатиме кількість працівників задіяних у виробництві тортів, пряників і всіх сортів десертів.

Також у рейтинг сезонних різдвяно-новорічних робіт входить робота офіціантом, яка оплачується 14-18 злотих на годину.

офіціант

Галузь харчової промисловості в Польщі досягає найбільшого прибутку під час святкового сезону. До Різдва найбільше оголошень на тимчасові роботи розміщують ресторани та готелі на гірських туристичних курортах. Поляки не охоче погоджуються працювати там, тому роботодавці все частіше приймають на роботу українців. Зазвичай працівники з України працюють офіціантами та отримують зарплатню в діапазоні від 14-18 злотих на годину залежно від їх досвіду. Проте офіціанти під час новорічних свят, можуть отримувати навіть 34 злотих на годину брутто.

Як відомо українці можуть працювати в Польщі максимум 6 або 9 місяців, тому, на відміну від поляків, працівники з України охоче погоджуються на тимчасові пропозиції роботи. Взимку в Польщі заробітня плата вища у 4-5 разів, ніж на Україні.