Домробітниця без посередників, нюанси, вимоги до професії

Наші жінки, в більшості, не боятися працювати, навіть, якщо діяльність вимагає відповідальності і фізичної або моральної напруги. А проживання в сім’ї за кордоном при повному пансіонаті багатьом здається раєм, і такі пропозиції вважаються привабливими. Але, варто звернути увагу на вимоги, що пред’являють до домробітниць в країнах світу, так як умови можуть сильно відрізнятися. Як знайти вакансію “домробітниця без посередників, що треба знати і вміти кандидатам на таку роботу”?

Профессия домработница без посредников, глажка белья

Хоча жінок, які навчають, годують і взувають дітей такі труднощі не лякають. Мами, навпаки, хочуть зробити існування дітей, на батьківщині забезпеченим. Між шукачами популярна вакансія роботи домробітницею без посередників, яка передбачає самостійний пошук вакансії.

Вакансії домробітниці в Німеччині, Швейцарії тут.

Професія домробітниця: вимоги до особистих якостей і професійних навичок

Сам термін домробітниця означає помічниця по дому, підтримуюча будинок у чистоті. В її обов’язки входить все, починаючи від прибирання і закінчуючи прасування, приготування їжі та догляд за квітами й тваринами. Домробітниця навіть догляне за малюками.

Работа домработницей с проживанием

Головні якості потрібні помічниці по будинку:

  • працьовитість – це важка робота, що вимагає скрупульозності;
  • порядність – так як домробітниця часто наймається з повним пансіоном, то господарі повинні бути впевнені, що їх помічниця не буде нічого красти або обманювати;
  • охайність потрібно, як і на іншій роботі, хоча жінці доведеться більше уваги приділяти зовнішньому вигляду. Адже постійне прибирання, чистка, прання не може позитивно позначатися на зовнішньому вигляді;
  • навички домоводства. Робота домробітницею з проживанням вимагає від помічниці такі послуги, як закупівлю продуктів, розрахувати меню і продукти, а також закупівлю хімічних засобів для прибирання та прання.

Порада:

  • перед тим, як знайти роботу за кордоном, спробуйте сили і навички на батьківщині. Адже може так скластися, що ви просто не витримаєте і ця робота вам не підійде;
  • вивчіть порядок прибирання квартири, з чого почати і чим закінчити прибирання;
  • вивчіть хімічні засоби по догляду за різними поверхнями.

Попрацюйте хоча б приходить домробітницею 2-3 рази на тиждень у себе на батьківщині. Ви отримаєте досвід і розуміння, що потрібно від помічниці по господарству.

Нюанси роботи домробітницею за кордоном

Нескладно знайти собі закордоном таку вакансію, як робота домробітницею без посередників, з хорошою оплатою, що дозволяє в нашій країні безбідно жити.

Для в’їзду в іншу країну:

  • підготуйте пакет документації;
  • знайдіть вакансію, щоб господарі підтвердили, що ви маєте місце проживання;
  • пошуки підходящої роботи починайте з розміщення оголошення на спеціалізованих майданчиках.

Обов’язково ваше оголошення відгукнеться сім’я, яка потребує такої помічниці, або ви самі знайдете вакансію за оголошенням, викладеним в мережі, не переплачуючи за пошук роботи посередникам. Тут, головне, знайти хороше місце з адекватними вимогами і відповідною оплатою.

Работа домработницей на кухне

Порада:

  • сьогодні знайти роботу самостійно за кордоном не складе труднощів, якщо є знання іноземної мови. Тому не переплачуйте за те, що можна зробити самостійно, витративши трохи свого часу і зусиль;
  • вивчіть сучасну побутову техніку, правила її експлуатації, догляд;
  • навчіться готувати 4-5 “фірмових” страв, ознайомтеся з кулінарними рецептами країни, куди плануєте їхати;
  • вчіться складати перелік продуктів та звіт за витрачені гроші.

Обов’язки покладені на помічницю по дому

Сьогодні не тільки родини з-за кордону потребують помічниці по будинку, багато процвітаючі люди в нашій країні, які самі через брак часу не можуть наводити порядок, також наймають домробітницю. Тому такі вакансії дуже популярні і оголошення на спеціалізованих сайтах довго не залежуються. Тому робота домробітниці без посередників популярна, і знайти її можна, не звертаючись до агентства з найму персоналу.

Домработница убирает квартиру

Але, якщо сім’ї з інших країн запрошують таку працівницю з повним пансіоном і на весь робочий день, то тут ситуація дещо інша. Бізнесмени воліють наймати приходить персонал з прибирання за будинком або квартирою. У цьому випадку жінка приходить 2-3 рази в тиждень і робить саме те, що було зазначено в складеному договорі за наймом.

Говорити про конкретні обов’язки домробітниці не можна, так як в кожному будинку від неї вимагається виконання різних послуг:
в одному випадку потрібно, щоб жінка прибирала квартиру;
іншій родині треба, щоб жінка ще й готувала;
треті господарі наймають помічницю тільки з нагоди дня народження або ювілею.

Професійна домробітниця повинна виконувати поставлену перед нею задачу, пов’язану з обов’язками. Такі працівники постійно розвиваються в цій сфері, набирають досвіду і стають кращими і не будуть сидіти без справи. Роботодавці часто рекомендують професійну домробітницю знайомим чи родичам.

Порада:

  • для освоєння професії домробітниці підвищуйте навички, ходіть на спеціалізовані курси, освоюйте інноваційні технології, шукайте цікаві рецепти;
  • перш ніж мити підлогу або чистити меблі уточніть засоби догляду за меблями й підлогою. Існують дорогі ексклюзивні підлоги вимагають спеціальних засобів догляду;

Килими та килимові покриття вимагають спеціальних засобів догляду за їх поверхнею.

Перелік обов’язків домробітниці

Ця професія популярна і поширена, але не всі жінки, навіть приблизно не розуміють, що від них вимагається, крім головного – прибирання і готування.

І, хоча, в кожному конкретному випадку свої умови, але робота домробітниця з проживанням вимагає виконувати такі обов’язки:

  • прибирання кімнат, включаючи ванну і туалет;
  • догляд та використання побутової техніки;
  • прання, а також прасування білизни, одягу;
  • миття скляних елементів – дзеркал, вікон;
  • миття посуду;
  • догляд за тваринами і кімнатними квітами;
  • догляд за килимами і кахельних покриттям;
  • закупівля продуктів та приготування їжі;
  • виконання деяких доручень.

Основні обов’язки такої працівниці – це підтримання чистоти в будинку. Інші функції і доручення за бажанням господарів і з обов’язковою додатковою оплатою.

Домработница работает со средствами по уходу за поверхностью

Порада:

  • в оголошенні або на переговорах з потенційними роботодавцями вкажіть, що ви можете робити, а які обов’язки неприйнятні. У майбутньому це допоможе уникнути неприємних ситуацій;
  • встановіть один раз в тиждень генеральне прибирання на вихідні, коли господарі відсутні.

Професійні помічниці по будинку пам’ятають про психологічну складову. Адже найнята домробітниця без посередників повинна розуміти проблеми взаємодії з новою сім’єю, і тонкощі адаптації. Освоєння цих навичок допоможе стати високооплачуваною помічницею по дому.

Повний список вакансій домробітниці за кордоном можна подивитися тут.