Проблеми і страхи еміграції

Кожен потенційний і чинний мігрант, так чи інакше стикається з різними труднощами.

Чоловік, який залишив будинок, рідних і близьких неминуче стикається з безліччю проблем, а також величезним дискомфортом.

trud-migratsiya

Однак, ми всі різні люди і для нас характери різні проблеми. Так, для кого-то проблема в мотивації, для іншого – у страху. До того ж, рівень адаптації та стресостійкості у мігрантів часто буває кардинально різними.

У цій статті ми розглянемо проблеми, що заважають мігрантам почати нове життя.

  1. Мотивація

Почати – найскладніше. Саме відсутність належної мотивації заважає багатьом з нас приймати кардинальні рішення і переїхати в іншу країну. Мріяти можуть всі, проте реалізувати свої плани можуть далеко не кожен.

  1. Незнання мови

Не дивлячись на те, що ми живемо в епоху глобалізації, для переїзду все-таки потрібно знати не тільки англійську мову, але і мову країни, в яку ви мигрируете. Вчити мову доведеться довго, однак це єдиний шлях для того, щоб адаптуватися за кордоном і почати нове життя.

  1. Втрата соціального статусу

Кинути все в рідній країні, де ти маєш не тільки родину і близьких, але і зароблене положення в суспільстві – вкрай важко. Адже при приїзді за кордон часто доводиться починати з нуля і знову почати заробляти на те, що для тебе на батьківщині було звичним.

  1. Навчання і робота за кордоном важче, ніж на батьківщині.

Отримання освіти за кордоном – важка праця, що потребує зусиль, дисципліни, часу і грошей. Це часто відлякує потенційних мігрантів і гальмує їх на шляху до створення нового життя.

5. Матеріальні проблеми

Для переїзду за кордон потрібна фінансова база. При цьому, якщо ви планується эмиграрировать в Західну Європу або США, то вам доведеться витратити цілий статок за українськими мірками. Однак, зібрати гроші і здійснити мрію все ж можна.

6. Втрата зв’язку з рідними і близькими

Страх самотності і втрата близьких – один з основних приводів відмовитися від еміграції. Однак, відзначимо, що з приходом нових технологій він стає все більш безпідставним. Тепер в будь-який момент і в будь-якій точці світу, ви зможете зв’язатися з рідними та друзями і розбавити почуття самотності і відчуженості.