Зміни в трудовому кодексі Польщі, тепер сезонні працівники будуть платити внески і податки

Фермерам необхідно буде підписувати спеціальні контракти з помічниками працівників на збиранні врожаю. Завдяки цьому, NFZ, KRUS і бюджет будуть збільшувати свої доходи, – пише «Puls Biznesu».

Уряд захоплює «сіру» зону в сільському господарстві, зокрема і сезонні сільськогосподарські роботи. Проект закону, опублікований Міністерством сільського господарства і розвитку сільських районів, показує, що фермери будуть зобов’язані укладати спеціальні угоди про допомогу у збиранні врожаю» з сезонними працівниками. Газета зазначає, що в новій угоді будуть визначені правила роботи з прибиранням фруктів і овочів, а також сортуванням і підготовкою до продажу (мийка, прибирання, упаковка).

сбор урожая сезонная работа в польше

MRiRW підкреслює, що фермери ускладнюють близько 500 тисяч сезонних робітників у рік. Більшість з них приїжджають з України. Уряд хоче юридично утруднити приїжджих і захистити особливо у випадку нещасних випадків на виробництві або хвороби.

Це можливо завдяки підписанню контрактів з фермерами, які будуть платити внески за працівників.

З того що пише газета Puls Biznesu вище, можна говорити про одне що українців все ж таки чекають на сезонні роботи до Польщі, але польська влада все більше роздумують над тим що б робота для українців була легальною.