Дозвіл на роботу українцям у Польщі будуть видавати автоматично і відразу

Уряд Польщі спростило процес оформлення дозволу на роботу для всіх громадян України. Тепер для того, щоб зайняти вакансію українцям треба лише піти в районне бюро праці (по-польськи Powiatowy Urzad Pracy) і отримати відповідну форму, що дає права на будь-яку роботу на території Польщі.

Зазначимо, що раніше українцям потрібно було брати у свого потенційного роботодавця заяву про намір взяти його на роботу, що значно ускладнювало процес працевлаштування.

Представники польської влади заявили, що раніше в рамках колишньої системи процес перевірки був значно затягнуть у зв’язку з тим, що заява не реєструють на центральному рівні, що затягує оформлення.

 Разрешение на работу украинцам в Польше будут выдавать автоматически и сразу

Крім того, частина вакансій для українців часто потрапляли на «чорний ринок», так як роботодавці масово подавали заяви на працевлаштування такої кількості українців, що не змогли б взяти на роботу просто фізично.

Але з 2017 році систему подачі заявок змінять на оформлення загального дозволу. Документ можна буде отримати в бюро праці, яке розташоване в кожному польському районі. Вони будуть видаватися автоматично, але завдяки комп’ютерній системі їх можна буде набагато легше перевіряти.