У молодих українців є чудова можливість навчатися у Польщі безкоштовно

Несприятливий демографічний баланс і відтік жителів у більш багаті регіони і великі міські центри для багатьох округів і муніципалітетів, означає не тільки втрату податкових надходжень, але і скорочення числа дітей, що еквівалентно втраті освітніх субсидій. Як результат -зростаючі витрати на власні бюджети на утримання де-факто порожніх шкіл та їх вчителів. Проте деякі місцеві органи влади, знайшли спосіб збільшити число студентів, вони запрошують молодих українців і білорусів вчитися у своїх закладу. Деякі навчальні заклади замість того щоб чекати кращих часів, почали запрошувати студентів зі Східної сторони. Також найбільш здібні студенти отримують премії від закладів, у яких вони навчаються.

самые способные студенты в Польше получают премии от заведений, в которых они учатсяШлях для іноземних студентів» був відкритий в 2014 році. У той час Любачув був першим з польських учебниц, який прийняв на навчання 10 осіб з східного кордону. – Основною метою набору було пом’якшення демографічного спаду, а відстань до кордону з Україною і нещодавно відкритий перехід в Будомеже стали воротами для залучення такої групи студентів, – пояснює Березня Забранска, керівник відділу освіти і соціальних справ Любачове. – Перші учні були громадянами України, які мали карту поляка. Їх освіта покривалося наданої освітньої субсидією. Крім того, згідно з постановою Міністерства освіти від 9 вересня 2016 року про освіту іноземців, які не є польськими громадянами, які навчалися в школах інших країн, але у них є бажання і знання, то вони мають право без оплати зборів навчається у Польщі», – говорить Забранска.

Сьогодні за молодих українців ведеться боротьба, у зв’язку з серйозними демографічними проблемами Опольського воєводства. Молоді українці, тут ходять до школи у двох старостах – Ополе і Клюцборке. За словами Магдалени Флезар зараз настав час для наступного етапу, освіти для українців, що б в подальшому вони змогли займати вищі посади в Польщі.

Польща всякими силами намагається залучити громадян України у свою державу, робота, навчання, житло – все для нас з Вами лише б тільки було кому працювати, а на рахунок роботи можете відвідати наш сайт www.eurabota.ua кожен день оновляюся повідомлення, Ви можете знайти собі роботу яка Вам сподобається.