ЄС закликав до узгодженості мандрівників під час карантину

Сьогодні Європейська комісія закликала країни Європейського союзу, які вводять карантин для пасажирів, координувати свої дії. Комісія відповіла на питання, що стосуються карантину людей, які подорожують між країнами блоку.
«Узгодженість заходів між сусідніми країнами особливо важлива»,- сказав представник ЄС. За його словами, застосування винятків в карантині для громадян окремих країн можливо, коли країна, з якої прибуває пасажир, і країна, до якої він прибуває, застосовують аналогічні заходи проти епідемії COVID-19.
Прес-секретар пояснив, що це стало можливим, наприклад, в разі Франції і Великобританії після того, як Париж оголосив про свій намір не обмежувати рух приїжджих після їх прибуття зі Сполученого Королівства.
ЄК наполягає на тому, що введення і зняття обмежень на свободу пересування також має бути відповідними і недискримінаційними. Комісія закликає приймати і скасовувати ці заходи на основі наукових даних.
Прес-секретар зазначив, що ЄК обмінюється даними про епідемічну ситуацію з країнами ЄС щотижня. Він додав, що комісія обговорює з главами держав прийняті протиепідемічні заходи.