Два способи працевлаштуватися за кордоном: поїхати на навчання або знайти підходящу вакансію

Для тих українців, у яких є чітке бачення свого майбутнього – жити і працювати за кордоном, існує як мінімум два шляхи його реалізації. По-перше, можна поїхати в іншу країну вчитися, тим більше, що є країни, де рівень оплати навіть нижче, ніж в українських вищих навчальних закладах, а по-друге, можна відразу влаштуватися на роботу. Кожен шлях має свої особливості та переваги.

поехать в другую страну учитьсяПлюсами навчання в закордонному університеті є відносна легкість отримання візи, тривалий час для адаптації до країни проживання, добрі шанси знайти роботу за спеціальністю після закінчення навчання.

Якщо відразу почати працювати, то слід врахувати, що швидше за все це будуть вакансії в сфері обслуговування або робочі спеціальності, але оплата набагато вище, ніж в Україні. Можна міняти країни, обирати кращі умови роботи і оплати праці. Як показують статистичні дані останніх років, кількість українців, які їдуть за кордон вчитися або працювати неухильно зростає. Тому актуальна інформація на порталі www.eurabota.ua завжди стане у пригоді.