Більше ніж 35 тисяч українців навчаються у Польщі

Українські студенти все частіше прагнуть отримати вищі освіта в Польщі. В цьому році за даними інституту громадських справ у Польщі, стало відомо, що кількість студентів з України зросло до 35 тисяч осіб.

образование в Польше

З року в рік кількість студентів з України стрімко зростає. Так наприклад у 2012-2013 році – українських студентів нараховувалося – 9 тисяч, у 2014 – 15 тисяч, у цьому році кількість іноземних студентів збільшилася до 35 тисяч.

Українці обирають освіти в Польщі для отримання європейського диплому, так як це пряма дорога знайти хорошу роботу в Європі. Освіта в Польщі є найбільш доступним за ціною для українців, ніж в інших країнах Європейського Союзу.

Польські вищі навчальні заклади зацікавлені в учнів з України, в той же час і польський ринок праці не менше зацікавлений у молодих іноземних фахівців, які отримали освіту в Польщі.

Працівники інституту громадських справ Польщі проводили опитування між студентами з України, що вони збираються робити по закінченню навчання. За результатами опитування 29 відсотків сказали, що хочуть покинути Польщу і виїхати в пошуках роботи в інші країни, 8 відсотків хочуть повернутися в Україну і 28 відсотків думають залишитися працювати і жити в Польщі.

Тим не менш керівництво польських великих фірм роботодавців вважає, що основною проблемою відмови українським фахівцям в прийомі на роботу, є погане або недостатнє знання польської мови.

Джерело: www.eurabota.ua

11.10.2018