Подорожчання основних продуктів вже не за горами

Згідно з прогнозом експертів Інституту аграрної економіки найближчим часом в Україні очікується істотне підвищення цін на основні продукти харчування.

Ціни в українських магазинах впевнено збільшуються, навіть не дивлячись на те, що в цьому році зібрано відмінний урожай і уряд звітує, що лідером зростання є агропромисловий сектор української економіки.

Незважаючи на успіхи, з одного боку, експерти ринку констатують підвищення цін на найпопулярніші продукти харчування, які становлять основу раціону більшості українських сімей. Так в Україні найближчим часом будуть дорожчати хліб, молочні продукти та яйця. Також фахівці відзначають, що через кілька місяців подорожчають і овочі – в середньому на 12 відсотків, «молочка» додасть у ціні 15 відсотків, а хліб і м’ясні вироби – 5 відсотків.

продукты питания

Природною реакцією українців на таке положення справ є не меншу кількість бажаючих виїхати за кордон з метою працевлаштування, оскільки при нинішньому рівні заробітної плати грошей вже не вистачає на найнеобхідніше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про зростання заробітної плати в Україні, що склав в середньому 26 відсотків. У більшості областей зарплати становлять від 7 до 9 тисяч гривень, що при нинішніх цінах катастрофічно мало.

Джерело: www.eurabota.ua

11.10.2018