Польща повертається на український економічний ринок

Польський експорт в Україну, досяг рівня економічної кризи в цій країні, ще до приєднання Криму Росією, пише газета «Дзэнник Газета Прауна».

польский экспорт в Украине, достиг уровня экономического кризиса За даними «DGP», посилаючись на дані CSO, в перші три квартали цього року польські підприємці продавали товари на суму 13,4 млрд. злотих в Україні. Газета підкреслює, що вона становить майже 32 відсотки більше, ніж у попередньому році, і вказує, що результат був рекордним з 2013 року, коли польський експорт в Україну склав 13,3 млрд. злотих.

Польські підприємці заповнили втрати, які вони понесли в торгівлі з Україною у 2014-2015 роках, – пише «DGP». В той час, в результаті економічної кризи, ВВП Польщі знизився на 6,6 відсотка у 2014 році, а в 2015 році – до 9,8 відсотка. Однак ці труднощі були тимчасовими. У минулому році українська економіка зросла більш ніж на 2 відсотки. В цьому році розвивається аналогічний темп.

За даними щоденної газети, в Україні польські підприємці продають переважно продукцію електромеханічної промисловості, хімічної промисловості, пластмаси, мінеральні продукти, продовольчих товарів, виробів легкої промисловості та деревообробної промисловості.