90 000 співробітників звільнені американськими авіалініями

За даними Промислової федерації США, через різке зниження споживання їх послуг, авіакомпанії США закінчать рік з найменшим числом робочих з 1987 року, скоротивши майже 90 000 співробітників до кінця року через пандемію. Авіакомпанії Америки повідомили, що кількість еквівалентних посад з повною зайнятістю впаде до 370 000 в кінці грудня з 460 000 в березні, тобто майже на 20 відсотків. Оскільки число випадків коронавіруса продовжує рости, наближаючись до гірших днів пандемії, влада посилила обмеження.

“Кількість пасажирів, перевезених в США за останні тижні, стало на 65% нижче, ніж за той же період минулого року”,- повідомила організація.

Спочатку авіакомпанії скорочували персонал за рахунок більш ранніх програм виходу на пенсію. Вони пообіцяли зберегти свої скорочення до 30 вересня в обмін на 25 мільярдів доларів допомоги.

Але після того, як демократи і республіканці не змогли домовитися про новий пакет стимулів, тільки гіганти United Airlines і American Airlines скоротили в жовтні 32 000 співробітників.