У Греції всім надають фінансову допомогу на дорогу електроенергію

“Прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс оголосив про три нові заходи фінансової підтримки, щоб допомогти домашнім господарствам, підприємствам та фермерам впоратися з різким зростанням цін на енергоносії”, – повідомляє Ta Nea.

Виступаючи в останній день парламентських дебатів з державного бюджету на 2022 рік, Кіріакос Міцотакіс оголосив про подальше збільшення державних субсидій на рахунки за електроенергію в грудні, про подальше 40% скорочення рахунків за природний газ цього місяця і про субсидування більшої частини з перерахованих тарифів. для сільського господарства із серпня до грудня.

Заходи набирають чинності сьогодні, і наступного за енергоспоживання компенсаційне зниження буде розраховане на основі поточної ціни.

Це стосується всіх споживачів однофазної електроенергії. Зниження не пов’язане з кількістю електроенергії, що споживається.

Греція вже надала підтримку у розмірі 620 мільйонів євро, яка тривала до початку грудня.

“Нові заходи включають збільшення державних субсидій для покриття зростаючих тарифів на електроенергію та більше скорочення рахунків за природний газ”, – сказав Міцотакіс.

Лідер опозиції Алексіс Ципрас звинуватив правлячу партію у бездіяльності для вирішення проблеми та закликав до дострокових парламентських виборів.

«Якщо сьогодні в країні є один політик, який справді виграє від виборів, то це буде не ти, а я», – сказав Міцотакіс Ціпрасу, додавши, що всенародне голосування відбудеться наприкінці його терміну, а не достроково.

Незважаючи на тиск із боку цін на енергоносії, Міцотакіс сказав, що урядова оцінка зростання на 6,9% у 2021 році є «консервативною», оскільки поточне економічне зростання вже перевищує допандемічний рівень.

На саміті європейських лідерів минулого тижня Міцотакіс закликав Європейську комісію розглянути всі варіанти боротьби зі зростанням цін.

У жовтні його адміністрація також закликала Європейський Союз використати вуглецевий ринок Співтовариства для отримання додаткових доходів.