Працівники в Польщі все частіше вибирають гнучкий трудовий графік або роботу на дому

Польські компанії готові більше співробітників приймати на роботу з гнучким графіком або на віддаленій основі, що дає можливість збільшити кількість працівників за допомогою фрілансерів. Такі дані повідомляють в своєму останньому звіті Antal і Sodexo, фірми, що займаються дослідженням польського ринку праці.

Тільки 19 відсотків поляків хочуть нормальний робочий день. Компанії стають більш відкритими для нових рішень і дають співробітнику можливість вибирати умови праці. Згідно з останнім звітом Antal і Sodexo «Чотири особи – один ринок праці», ставлення поляків до роботи змінюється. У той же час, різноманітність поколінь в організаціях вимагає диверсифікації пропозицій і умов праці відповідно до потреб різних вікових груп співробітників. Чого очікують співробітники?

За даними звіту, 81% працівників хочуть гнучкий графік, в залежності від інтенсивності обов’язків і приватних зобов’язань. У той же час віддалена робота набуває все більшої популярності, її вибирають 75 відсотків працівників.

Звіт Antal і Sodexo також показує, що баланс між роботою та особистим життям цінується більше, ніж їх поєднання в рамках працевлаштування на віддаленій основі. 41% працівників вважають, що роботодавець повинен ввести принцип оффлайн електронної пошти в неробочий час. Лише 32% працівників погоджуються займатися приватними справами в робочий час, але, в той же час, готові виконувати свої обов’язки поза офісом.

Джерело: www.news.eurabota.ua

22.01.2019