500 плюс для кожного нового пенсіонера в Польщі від іммігранта

Ті, хто вийде на пенсію з другої половини 2019 року, можуть отримати близько 500 злотих на рік завдяки зростаючій групі іммігрантів, що працюють у Польщі. Як це можливо?

«Це безпосередньо випливає із законодавчого методу валоризації капіталу для майбутніх пенсійних виплат»,- інформує польське видання Cinkciarz.pl.

Іммігранти, які приїжджають до Польщі, є значною підтримкою для національної економіки. Більшість з них молоді і готові працювати люди, які зменшують негативні економічні наслідки старіння польського суспільства. Крім того, вони також допомагають роботодавцям, які мають проблеми з підбором кваліфікованих працівників.

Цікаво, що українці, білоруси та громадяни азіатських країн, які приїжджають до Польщі, також впливають на нові пенсійні виплати. Загальний вплив цієї ситуації буде видно з другої половини 2019 року, коли всі пенсійні роки будуть включені в індексацію пенсійних рахунків.

Хороша економічна ситуація підвищує зайнятість і заробітну плату працівників, і завдяки цьому більше грошей передається у фонд соціального страхування. Це також стосується внесків і на пенсійне страхування.

Завдяки іммігрантам кількість зайнятих і виплата пенсійних внесків у Польщі в 2016-2018 роках зросла приблизно на 2,5 відсотка. Погодинна оплата цих людей нижча, ніж в середньому в Польщі, але з огляду на те, що вони працюють більше, ніж поляки (54 годин на тиждень), їхній фінансовий внесок у систему фонду соціального страхування буде аналогічний середньому внеску у фонд польськими громадянами.

Завдяки притоку українців і білорусів до Польщі в 2016-2018 роки в середньому пенсійний капітал, що проходять по наданню соціального страхування, починаючи з другої половини 2019 року збільшиться на 500 злотих на рік. Дані фонду соціального страхування показують, що середня пенсія, надана в 2018 році, становила 2156 злотих брутто.

Джерело: www.eurabota.ua

14.12.2018