Туніс не погодився з лівійським урядом

Як повідомляє AFP, “лівійський політичний діалог під керівництвом ООН в Тунісі з обрання спільного перехідного уряду в Лівії завершився вчора без узгодження імен майбутніх лідерів”.

«Ми домовилися зустрітися знову через тиждень на віртуальній зустрічі, щоб узгодити механізм відбору членів майбутнього уряду»,- заявила посланник ООН в Лівії Стефані Вільямс.

75 делегатів, присутніх в минулий понеділок у передмісті туніської столиці, повинні були узгодити загальнонаціональні вибори і вибори прем’єр-міністра і трьох членів президентської ради для формування єдиної виконавчої влади.

У п’ятницю ООН оголосила, що досягнута домовленість про національні виборах в грудні 2021 року.
Після повалення режиму Муаммара Каддафі в ході повстання 2011 року, підтриманого НАТО, Лівія була охоплена насильством, і різні ополченці сперечалися про райони, де цивільна влада не змогли встановити контроль.

Два конкуруючих табори борються за національну владу: визнаний ООН Уряд національної злагоди в Тріполі і маршал Халіфа Хафтар, який править східною Лівією і підтримується частиною обраного парламенту та його президентом Агіль Салехом.