Ви працюйте, ну а про зарплату поки забудьте

Незважаючи на переможні реляції представників влади про значне зростання внутрішнього валового продукту і стабільному розвитку економіки країни, заборгованість із заробітної плати на українських підприємствах безперервно збільшується.

 задолженность по зарплате

Заборгованість по зарплатах, яка з місяця в місяць стає тільки більше, протягом 2018 року додала вже 22 відсотки. Цей факт говорить без всяких слів, що справи в економіці України, незважаючи на постійні звіти та коментарі економістів, йдуть не зовсім так, як би хотілося українським працівникам.

У загальній складності вже 2,9 мільярда гривень заборгували роботодавці по всій Україні своїм співробітникам. Натяку, що найближчим часом ситуація почне хоча б трохи поліпшуватися, немає ніякого. Тільки у вересні, як свідчать дані офіційної статистики, заборгованість збільшилася на 6,5 відсотка.

Антирекорд поставлений в Хмельницькій області, де заборгованість по заробітній платі протягом цього року зросла на 64,5 відсотка. Але є і позитивні моменти – у Рівненській області заборгованість скоротилася на 9 відсотків.

Планується для недбайливих роботодавців ввести пеню за затримку зарплат. Проект закону вже обговорюється зацікавленими сторонами.

Нагадаємо, раніше ми писали про даних, опублікованих Рахунковою палатою, свідчать про постійне збільшення кількості людей в Україні, які живуть за межею бідності.

Джерело: www.eurabota.ua

08.11.2018