Вперше в світі – жінка померла від повторного зараження коронавірусом

“Перша смерть в світі після повторного зараження коронавірусом була зареєстрована в Нідерландах”, – повідомляє голландське інформаційне агентство BNO News.

Йдеться про 89-річну жінку, у якої раніше був діагностований рак. У липні її доставили до лікарні і перевірили на коронавірус. Через п’ять днів її виписали після зникнення симптомів інфекції.

“Через два місяці жінка знову потрапила до лікарні з високою температурою і кашлем і знову здала тест на коронавірус, який дав позитивний результат”, – повідомляє агентство. На восьмий день її стан погіршився, і через два тижні вона померла. Генетичне дослідження вірусу підтверджує версію про повторне зараження.

За даними BNO News, на даний час в світі зареєстровано 23 випадки повторного зараження коронавірусом. З них 20 пацієнтів одужали, двоє проходять лікування. Перший випадок був зареєстрований в Гонконзі 24 серпня.

Протягом останнього місяця кількість щоденних випадків зараження коронавірусом в Нідерландах неухильно зростає. У понеділок позитивні результати тесту на коронавірус дали 6854 людини, що майже на 500 осіб більше, ніж днем ​​раніше. Ситуація викликає серйозну стурбованість голландської влади. Тиждень тому в країні було введено ряд обмежувальних заходів, які, як очікується, будуть сьогодні посилені.

Перший випадок коронавіруса в Нідерландах був виявлений 27 лютого. На сьогоднішній день понад 181 000 чоловік заразилися і понад 6500 померли.