Лейбористи обіцяють чотириденний робочий тиждень

Британська опозиційна лейбористська партія оголосила, що, якщо вона прийде до влади, вона введе чотириденний робочий тиждень протягом 10 років при повному збереженні зарплати.
«Наступне лейбористський уряд скоротить середній щотижневий повний робочий час до 32 годин за 10 років. Скорочений робочий тиждень без втрати заробітної плати»,- заявив міністр фінансів Джон Макдоннелл в своєму тіньовому кабінеті  на триваючій конференції лейбористської партії в Брайтоні.
Він також оголосив, що протягом першого терміну повноважень лейбористи усунуть явище бідності, незважаючи на наявність роботи.
Всі ці обіцянки будуть внесені до передвиборної програми партії, з якої вона стартує на наступних парламентських виборах. Відзначимо, що раніше ця партія, коли була при владі, нічого не говорила про скорочення робочого тижня, але пообіцяла ввести чотири додаткових вихідних в році.
Найважливішою темою конференції лейбористів, яка триватиме до середи, є не їхня соціальні обіцянки, а вироблення спільної позиції щодо виходу країни з Європейського Союзу.
У проекті декларації вони заявляють, що протягом трьох місяців після приходу до влади вони будуть вести переговори про «розумну» угоду з Брюсселем. Протягом шести місяців вони проведуть референдум, надавши всім вибір між виходом на певних умовах і перебуванням в ЄС.
Очікується, що голосування по цій декларації відбудеться в понеділок увечері, але її прийняття (через розбіжності всередині партії щодо Brexit) поки ще під питанням.