Віктор Орбан: Угорщина не дозволить постачати зброю Україні через свою територію

“Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відхилив прохання президента України Володимира Зеленського про постачання Україні зброї та підтримку санкцій проти енергетичного сектору Росії”, – повідомляє Associated Press.

У відео, поширеному сьогодні в соціальних мережах, Орбан заявив, що вимоги Зеленського «суперечать інтересам Угорщини», і пояснив, що запровадження санкцій щодо енергетичного сектора Росії уповільнить економіку Угорщини.

Реакція Угорщини була відповіддю на вчорашній виступ Зеленського перед європейськими лідерами, в якому український лідер у якийсь момент звернувся безпосередньо до Орбана, якого вважають найближчим другом Володимира Путіна в Євросоюзі.

«Послухайте, Вікторе, ви знаєте, що відбувається у Маріуполі?» — спитав Зеленський і продовжив: «Ви маєте вирішити, на чиєму ви боці».

Угорщина — єдина країна ЄС, що межує з Україною, яка відмовилася постачати зброю Києву і відмовилася провозити зброю в Україну через свою територію.

Орбан також заявив, що 85% газу та понад 60% нафти надходить до Угорщини з Росії, і що блокування експорту російських енергоносіїв змусить угорських громадян «заплатити за війну».