Підприємцям, які перенесли свої компанії в Польщу, видадуть дозволи на тимчасове проживання

З 12 лютого 2018 року в Польщі діє закон, який дає право іноземцям, які не проживають в ЄС, отримати дозвіл на тимчасове проживання у тому випадку, якщо вони перенесли свій бізнес до Польщі.

предпрениматели бизнес в Польше

Ці нововведення стосуються 200 тисяч українських підприємців. Фахівці та менеджери отримують можливість тимчасового проживання терміном на три роки, а стажери – лише один рік.

Для того, щоб перенести компанію в Польщу, спеціалістам і менеджерам необхідно пропрацювати в ній протягом року, а будучи стажистом – достатньо 6 місяців.

Тільки керівництво фірми, яку переносять, має право звернутися з клопотанням до воєводі про дозвіл на тимчасове проживання. Після отримання дозволу, іноземець може працювати в цій фірмі, що знаходиться на території Європейського союзу.

Слідуючи поправками до цього закону, іноземний працівник повинен володіти польською мовою на рівні В1. Не здавати цей іспит можуть діти іноземців до 16 років, які народилися в Польщі. В цей закон входять ще кілька нововведень. Спрощено процес поселення іноземних осіб, які мають карту поляка або польське походження. Також люди зі спеціальностями, необхідними для польської економіки можуть розраховувати на спрощення цього процесу. Не будуть більше вимагати наявність стабільного джерела доходу при видачі документів.

Джерело nv.ua