Економічна перезавантаження: будуть звільнені від податкових виплат українські трудові мігранти

Українські громадяни, які через неможливість знайти адекватно оплачувану роботу на батьківщині, змушені ставати трудовими мігрантами, будучи фактично «валютним фондом» України – про це в інтерв’ю телеканалу ZIK заявив колишній депутат України Микола Томенко.

Николай Томенко интервью телеканалу ZIK

Люди, які працюють за кордоном, надсилають на батьківщину в свої родини великі валютні суми. Національний банк України вилучає податкові платежі з цих грошей в обсязі 18% і 1,5% додатково військового збору.

Політик говорить про те, що українським трудовим мігрантам потрібно всіляко сприяти на державному рівні для того, щоб вони могли без особливих зусиль переводити грошові кошти в банки України. Державі вигідно, що через банківську систему проходять мільярди доларів США, замість перешкод і високих податків, треба сприяти українцям, що підтримує не тільки свої сім’ї, але і всю економіку країни.

8 мільйонів наших співвітчизників працевлаштувалися за кордоном. Понад 5 мільярдів доларів за минулий 2017 рік було переведено ними, що на 30% вище, порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Політик висловив своє негативне ставлення до того, щоб Україна була сировинним придатком та постачальником дешевої робочої сили для економік США, Росії або країн ЄС.

За словами Миколи Томенка, потрібно зробити перезавантаження економіки країни і в Україні для цього є потенціал та умови.

Джерело: etcetera.media