Facebook хоче боротися з виборчими тролями

Соціальна мережа Facebook заявила, що посилює захист від використання її для втручання в політику і виборчі процеси в усьому світі

Представлений проект включає в себе спеціальні інструменти безпеки для окремих державних посадових осіб і кандидатів на виборах, які повинні піддаватися спеціальному моніторингу на предмет спроб злому їх облікових записів, спроб входу в систему з незвичайних місць або спроб встановити неперевірені програми і додатки.

Серед нових функцій безпеки також більш помітне маркування неправдивих постів в Facebook і Instagram. На фотографіях і відео повинні з’явитися ярлики “неправдиві” і “частково неправдиві”. Facebook також має намір розміщувати більше інформації про людей або групах, які створили або управляють обліковими записами на цьому сайті.

Сайт соціальної мережі також оголосив, що буде контролювати ЗМІ, контрольовані державою, буде намагатися краще перевіряти факти і інвестувати 2 мільйони доларів в проекти з удосконалення навичок використання засобів масової інформації.