Північна Корея обурена американськими ракетними випробуваннями. «Це може призвести до нової холодної війни»

«Північнокорейське міністерство закордонних справ заявило, що випробування, проведене США три дні тому на звичайних крилатих ракетах з дальністю польоту понад 500 км, «може привести до нової холодної війни»,- йдеться в повідомленні північнокорейського державного агентства KCNA.
За словами представника МЗС соціалістичної Кореї, ракетні випробування і плани США по розміщенню винищувачів F-35 і наступальної військової техніки навколо Корейського півострова є «небезпечними» кроками, які «можуть спровокувати нову холодну війну» в регіоні.
«Наша країна залишається прихильником вирішення всіх проблем шляхом діалогу і переговорів. Нас не цікавить діалог, супроводжуваний військовими погрозами»,- додав представник північнокорейського МЗС.
Вашингтон заявив, що готовий відновити ядерні переговори з Північною Кореєю.
Посланник Вашингтону виступив з заявою на наступний день після завершення США в Південній Кореї «звичайних військових навчань», які Північна Корея назвала «спробою вторгнення». Проведені ракетні випробування, підняли напруженість в регіоні.
Переговори між Вашингтоном і Пхеньяном провалилися після другого саміту між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином у В’єтнамі в лютому; саміт завершився без підписання угоди.

Трамп і Кім знову зустрілися на кордоні між двома Кореями в кінці червня і домовилися відновити переговори.
У понеділок Пентагон повідомив, що напередодні американці провели перше випробування ракети з дальністю польоту понад 500 км з моменту виходу США з угоди з Росією про ліквідацію ракет ближньої та середньої дальності. Угода забороняла виробництво, зберігання і використання ракет в діапазоні від 500 до 5500 км.