Північна Корея погрожує США: Ми готові і до діалогу і до конфронтації

«Пхеньян готовий і до діалогу, і до конфронтації з США», – заявив міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Чон Хо офіційному інформаційному агентству KCNA. Він також попередив Вашингтон, що продовження санкційної політики «було б помилкою».
«Якщо США все ще мріють про досягнення своїх цілей за допомогою санкцій, ми повинні або дозволити їм мріяти, або розвіяти ці мрії»,- сказав Рі Чон Хо, цитований KCNA.
«Ми готові як до діалогу, так і до конфронтації. Якщо США спробують протистояти нам санкціями і не відмовляться від своєї конфронтаційної позиції, це буде помилкою»,- додав він.
Переговори між США і Північною Кореєю на робочому рівні щодо ядерної програми Пхеньяна і денуклеаризації Корейського півострова досі не відновилися після глухого кута, який виник в результаті краху саміту лідерів обох країн – Дональда Трампа і Кім Дзонг Уно – в лютому в Ханої.
Трамп і Кім знову зустрілися в червні на кордоні між двома корейськими країнами і домовилися відновити переговори, але поки цього не сталося.

Рі Чон Хо також звинуватив держсекретаря США Майка Помпео в тому, що він «кидає тінь» на переговори між США і Північною Кореєю. Він висловив думку, що Помпео більше цікавлять його власні політичні амбіції, ніж проведення зовнішньої політики США.
Північнокорейський міністр сказав також, що його заява була реакцією на більш ранню заяву Помпео в ЗМІ, в якій говорилося, що якщо Північна Корея не відмовиться від ядерної зброї, то Сполучені Штати будуть застосовувати «найсильніші санкції в історії».