Ліквідовано грецька злочинне угруповання, що займається незаконним перевезенням мігрантів в Італії

За повідомленнями МВС, грецька поліція розправилася зі злочинною організацією, яка перевозила мігрантів з Греції до Італії по морю, збираючи 4000 євро на людину.

Вісім чоловік були арештовані, а 19 іноземним громадянам, включаючи чотирьох дітей, було заборонено нелегально перетинати кордон на човні для в’їзду в Італію.

За даними грецької поліції, члени злочинної організації з центру Афін перевезли 19 осіб в скелястий морський район, де на них чекала човен, і вони були перехоплені береговою охороною кілька годин по тому біля острова Ідра.

Злочинна організація діє з листопада минулого року, і кожен її член відіграє особливу роль. По-перше, за допомогою реклами вона шукала підходящі суду для незаконного переміщення мігрантів і після їх покупки шукала потенційних мігрантів, щоб запропонувати їм переклад в Італію.

Аналогічний рейд поліції заарештував шість інших членів злочинної організації у різних частинах району Аттики, а також водія таксі, відповідального за перевезення мігрантів.

Грецька поліцейська операція є частиною Національного оперативного плану для Греції і у співпраці з Грецькою береговою охороною, Європейським центром по боротьбі з торгівлею людьми в Європолі і Національним агентством по злочинності (NCA) Сполученого Королівства.