Північна Корея будує підводний човен, який обслуговує балістичні ракети

«Недавні супутникові знімки показують, що Північна Корея будує новий підводний човен, здатний запускати ракети з ядерними боєголовками»,- повідомляють експерти з Вашингтонського аналітичного центру в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).
На фотографіях, зроблених і опублікованих в рамках проекту Beyond Parallel, що належить CSIS, зображена південна верф в місті Сінпо, яка вважається центром програми розвитку північнокорейських підводних човнів.
«Фотографії можуть розглядатися як попередні докази будівництва нового підводного човна, здатного запускати балістичні ракети (SSB). Вони вказують на можливість підготовки до випробування бойової ракети, хоча це не обов’язково має відбутися в найближчому майбутньому», – йдеться в повідомленні.
Аналіз фотографій також, побічно підтверджує липневі новини з північнокорейської преси про те, що лідер країни Кім Чен Ин проінспектував новий підводний човен.
Згідно зі звітом, будівництво і введення в експлуатацію цього типу озброєння значно збільшить ракетну і ядерну загрозу з боку Північної Кореї і ускладнить планування оборони в регіоні.
Пхеньян повідомив про свій перший успішний запуск балістичної ракети з підводного човна в 2016 році. Вона була запущена з єдиного діючого підводного човна, названого кораблем класу Sinpo.
Повідомлення про будівництво нового корабля потрапляють в період застою ядерних переговорів між США і Північною Кореєю. Зрештою, лідери обох країн погодилися, що робочі переговори відновляться, але в кінцевому підсумку цього не сталося. Чиновники Північної Кореї пізніше оцінили, що «ворожа політика» США змушує Пхеньян озброюватися.