Китай вводить нові війська в Гонконг на тлі масових протестів

Китайські збройні сили розгорнули нові війська в Гонконзі на початку четверга в ході так званої звичайної ротації на тлі припущень, що вони можуть втрутитися в міські протести за демократію.

Китайські державні ЗМІ описували рух військ в ранні години як звичайну справу, і азіатські і західні дипломати, які спостерігають за переміщеннями НВАК в колишньої британської колонії, очікували цього.

Китайське військове відомство внесе ще більший внесок у підтримання процвітання і стабільності Гонконгу. Державне інформаційне агентство Сіньхуа наводить слова представника гарнізону Народно-визвольної армії (НВАК) на цій території.

За повідомленням інформаційного агентства, військові завершили звичайну ротацію сил повітряних, сухопутних і морських сил. «Сіньхуа» і «People’s Daily» опублікували фотографії і кадри бронетранспортерів, що рухаються в колоні в Гонконзі до світанку.

За оцінками спостерігачів, чисельність гарнізону Гонконгу становить від 8 000 до 10 000 військовослужбовців, розбитих між базами на півдні Китаю і мережею казарм колишньої британської армії в Гонконзі.