В Італії заарештували чеченця, пов’язаного з терактом у Відні

“Поліція Італії заарештувала під Міланом чеченця, який підготував фальшиві документи для терористичної групи, яка організувала теракт у Відні на початку цього місяця”,- повідомляє газета Corriere della Sera.

Вчора поліція Мілана оголосила про затримання 35-річного Турко Арсімекова з Чечні, який виготовляв і продавав фальшиві документи в Інтернеті. Італійські слідчі отримали інформацію з Австрії після проведеної там антитерористичної операції.

Арсімеков підозрюється в належності до «групи чеченських і балканських терористів, що діють в Австрії», пов’язаної зі збройним нападом Куітіма Фейзулая у Відні. Видання не виключає, що група колишніх бойовиків Ісламської держави, яка повернулася до Європи з Близького Сходу, може бути пов’язана з недавніми терактами в Ніцці і вбивством в Парижі вчителя історії Самуеля Патті.

За інформацією, наданою Італії австрійськими спецслужбами, Арсімеков був одним з контактерів «чеченського ісламістського ядра». “Сліди групи з’явилися в минулому році, коли австрійська поліція дізналася про заплановане нападі у Відні під час різдвяних свят»,- йдеться в повідомленні.

“Співробітники відділу по боротьбі з тероризмом в Мілані встановили, що Арсімеков не тільки надав документи австрійської організації, а й отримував постійне фінансування від терористичної групи”, – йдеться в статті.

Видання припускає, що розмір переказів в 300-400 євро, ймовірно, розкриває схему продажу і доставки зброї. У зв’язку з цим затриманий по підробці документів також підозрюється в участі в організованій терористичної діяльності.

Після затримання Арсімекова італійська влада звернулися за допомогою до російської влади.

Арсімеков, громадянин Росії, перебував в Італії в пошуках притулку. Він оскаржив відмову в отриманні оного в імміграційній службі міста Варезе, де був заарештований.