ВООЗ: Санта може подорожувати по світу, він несприйнятливий до COVID-19

“Пандемія не завадить Санта-Клаусу подорожувати по світу і роздавати подарунки в майбутні свята, тому що він несприйнятливий до COVID-19”, – повідомила AFP в понеділок представник Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Оскільки пандемія коронавіруса продовжує лютувати, кризовий керівник ВООЗ Марія Ван Керховене повідомила на брифінгу, що розуміє, що багато дітей стурбовані тим, як вірус може вплинути на Санта-Клауса.

«Я розумію занепокоєння про Санту, тому що він літній»,- сказала вона, відповідаючи на питання репортера про те, чи не може фантастична постать, яка дарує подарунки, опинитися в групі ризику через коронавірус.

«Я можу сказати вам, що Санта несприйнятливий до цього вірусу»,- сказала Ван Керкхове, у якої є двоє маленьких синів. «Ми коротко поговорили з ним, і у нього і у місіс Клаус все добре, і вони зараз дуже зайняті»,- сказала вона.

Вона додала, що ВООЗ отримала звістку від ряду світових лідерів, які заявили, що вони послабили карантинні заходи, що перешкоджають глобальним подорожам, і дозволять Санта-Клаусу і його літаючим оленям увійти в їхній повітряний простір.

«Це дозволить йому входити і виходити з повітряного простору, а також доставляти подарунки дітям»,- сказала вона.

Але хоча вона, здавалося, прагнула заспокоїти дітей перед святом, Ван Керховене також не забула порадити, як краще всього убезпечити людей і припинити передачу вірусу, який вже вбив понад 1,6 мільйона чоловік за останній рік. «Я думаю, що для всіх дітей в усьому світі дуже важливо розуміти, що фізичне дистанціювання від Санти, а також від інших дітей має суворо дотримуватися»,- сказала вона.

“Дітям потрібно прислухатися до своїх батьків і раніше лягти спати в переддень Різдва», – сказала вона, підкресливши, що «Санта тим часом подорожуватиме по світу, доставляючи подарунки».