Надзвичайний стан у Флориді. Наближається ураган Доріан

Губернатор Флориди Рон Де Сантіс оголосив надзвичайний стан перед ураганом Доріан. Доріан почався тропічним штормом, а тепер обрушився на Віргінійскі острови США.
«Сьогодні я оголошую надзвичайний стан, щоб Флорида була повністю готова до урагану Доріан»,- сказав губернатор. Він закликав жителів східного узбережжя Флориди сховатися від урагану, взявши з собою харчі, воду та медикаменти, розраховані на 7 днів.
Оголошення про надзвичайний стан дозволяє повністю мобілізувати державні служби і в разі необхідності подати заявку на федеральну допомогу.
Згідно з прогнозами, в кінці вихідних або на початку наступного тижня очікується, що ураган Доріан, що на даний час входить до категорії 1, досягне берегів Флориди, а також Джорджії і, ймовірно, Південної Кароліни. Швидкість вітру на даний час складає близько 130 км/г, але очікується її збільшення. До того, як дістатися до узбережжя США, Доріан вже може стати ураганом 3 категорії, що дуже небезпечно.
Раніше ураган, який рухався зі швидкістю близько 22 км/г в північно-західному напрямку, атакував Віргінські острови США. Британські Віргінські острови і острови Вьекес і Кулебра, які належать Пуерто-Ріко, також виявилися на шляху стихії. Проте, Доріан, швидше за все, обійде головний острів Пуерто-Ріко, зруйнований у 2017 році ураганом Марія.

Президент Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у вівторок в Пуерто-Ріко, який є асоційованою територією США.
У минулому Трампа критикували за його повільну реакцію на ураган Марія в вересні 2017 року. Це було найбільше стихійне лихо за 90 років в Пуерто-Ріко, в якому жили 3,4 мільйона чоловік. Це призвело до загибелі майже 3000 осіб. Були повністю зруйновані енергетична система і телекомунікаційні мережі, які дезорганізували поставки продовольства, питної води і палива по всьому острову. Втрати були оцінені в більш ніж 90 мільярдів доларів.