Греція не вживатиме додаткових заходів для студентів через китайський вірус

Грецькі студенти та студенти, які перебувають в Італії в навчальних поїздках, не будуть поміщені в карантин після їх повернення додому, повідомляє iefimerida.gr з посиланням на результати екстреної наради, проведеної в Міністерстві охорони здоров’я Греції.

У поїздці до Італії були студенти з 10 освітніх закладів. Міністерство освіти Греції скасувало з учорашнього дня, 23 лютого, всі заплановані освітні поїздки до Італії через коронавірус. Там пік інфікованих-155 осіб, в основному в Ломбардії і сусідньому регіоні Венето, а у Венеції почали обробляти дезінфікуючими засобами громадський транспорт. Досі три людини померли.

Влада Ломбардії, Венето, П’ємонту, Емілія-Романья і Фріулі, а також Венеції і Джулі оголосили про закриття шкіл і університетів. У Ломбардії і Венето було прийнято рішення заборонити всі публічні заходи, в тому числі культурні та спортивні.

“Фахівці заявили, що питання про карантинний або епідеміологічний нагляд за студентами, які вже знаходяться в Італії, не піднімалося, оскільки вони не відвідували постраждалі райони. Міністерство охорони здоров’я вирішило не вживати додаткових заходів, таких як термометрія, для тих, хто прибуває в нашу країну з Італії”.

Крім того, представники Національної організації громадської охорони Здоров’я Греції (EHEA) будуть перебувати в Патрас і Ігуменіці в понеділок і вівторок, звідки відправляються пороми в Італію, і будуть інформувати екіпажі пасажирських і торгових суден про запобіжні заходи для забезпечення безпеки.

Тим часом, громадяни, які не є жителями Ухані, зможуть покинути місто під суворим карантином з сьогоднішнього дня (24 лютого), якщо у них немає симптомів інфекції і вони ніколи не контактували з пацієнтами. Ухань-місто з населенням в 11 мільйонів чоловік, був поміщений в карантин з 23 січня після того, як влада перекрила транспортне сполучення в місті і за його межами в спробі зупинити епідемію нового коронавірусу.