Уряд Франції наймає хакерів у відповідь на кібератаки

“Міністерство оборони Франції оголосило про плани значно збільшити кількість хакерів, які працюють на уряд, щоб відреагувати на зростаючі хакерські атаки зловмисників. За даними уряду, країна вже давно бере участь в кібервійни”, – повідомляє AFP.

Плани по найму хакерів розраховані на чотири роки: спочатку 770 чоловік були прийняті на роботу в державну структуру, створену у відповідь на зростаючу кількість кібератак.

Міністр оборони Флоренс Парлі попередила на конференції з кібербезпеки в Ліллі, що з новими найнятими хакерами їх штат налічуватиме майже 2000 осіб для протидії зловмисним атакам. Планується, що до 2025 року кількість ІТ-фахівців досягне не менше 5000 чоловік.

Франція та інші західні країни стурбовані зростаючим числом все більш агресивних кібератак, включаючи крадіжку даних, при яких хакери зазвичай шифрують дані своїх жертв, а потім вимагають гроші за їх відновлення.

Недавні цілі включають в себе нафтопровід в США, Службу охорони здоров’я Ірландії і головного державного перевізника Індії.