У Туреччині дуже зацікавлені в українських туристах

Храм Святої Софії в Стамбулі, одна з найпопулярніших серед туристів пам’яток Туреччини, незабаром буде обладнаний аудіогідом українською мовою.

Практично кожен український турист, який приїжджає в Стамбул, намагається відвідати знаменитий храм Святої Софії. Для тих українців, які приїжджають помилуватися красотами храму, найближчим часом з’явиться аудіогід на українській мові.

Аудіогід – це спеціальна фонограма і пристрій для її відтворення, які використовуються туристами в разі, якщо вони хочуть самостійно ознайомиться з історичною або архітектурною пам’яткою, експозицією музею.

Про те, що в храмі Святої Софії найближчим часом можна буде користуватися україномовним аудіогідом, повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга. «У Стамбулі домовилися про аудіогід українською мовою у Святій Софії. Це важливо, оскільки відомо, що це одне з найпопулярніших туристичних місць в Туреччині».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в минулому році українські громадяни встановили новий абсолютний рекорд відвідуваності турецьких курортів і визначних пам’яток. Кількість українських туристів, які в 2018 році побували в Туреччині зросла до 1,35 мільйона людей.