В Ізраїлі не проти заробити на іноземних туристах

Влада Тель-Авіва (Ізраїль) значно підняла податок для власників квартир, які здають їх іноземним туристам.

У мерії Тель-Авіва придумали простий і ефективний спосіб поповнити міський бюджет. Для тих, хто за допомогою популярного онлайн-сервісу Airbnb здає туристам свої квартири, муніципальний податок тепер становитиме 120 шекелів (33 долари) на рік за один квадратний метр площі житла.

У порівнянні зі стандартні тарифом, сума виходить в два рази більша.

Прийняте рішення міська влада пояснила тим, що житло, яке здається через онлайн-сервіс Airbnb, стає все більш популярним. Цей факт істотно впливає на підвищення цін на орендоване житло в Тель-Авіві. І щоб це підвищення не було таким стрімким, збільшили податок.

Звичайно, за формулюваннями представників влади майже завжди видно погано приховуване бажання отримати якомога більше грошей, особливо не докладаючи значних організаційних, інтелектуальних зусиль. Підняття будь-яких податків завжди має на увазі зростання доходів бюджету.

Тим часом, чисельність туристів в Великобританії протягом 2018 року, значно зменшилася. При цьому грошей вони витратили на 15 відсотків менше, ніж у 2017 році.

Скоро українські туристи, які приїжджають до Стамбулу і відвідують храм Святої Софії, зможуть слухати розповідь про історію храму українською мовою. Найближчим часом там з’явиться аудіогід на українській мові.