Відкладається введення збору за в’їзд до Венеції

Міська рада вирішила, що обов’язковий внесок за в’їзд до Венеції вступить в силу не так, як планувалося, з 1 вересня, а в січні наступного року. Це нова відстрочка від дати введення першого такого платежу в Італії.
Міська рада прийняла поправку до бюджету, в якій призупинила до кінця цього року постанову влади Венеції про введення цього мита.
Основною причиною відстрочки були матеріально-технічні труднощі з введенням плати, яка буде додана, наприклад, до ціни проданих квитків на транспорт, включаючи потяг.
Було визнано за необхідне переглянути постанову міської влади, які вирішили стягувати плату в розмірі від декількох до 10 євро, залежно від сезону року, з будь-кого, хто приїжджає в якості туриста, не бронюючи в Венеції житло. Гості готелів і пансіонатів оплачують туристичний податок.
Мета цього нового внеску полягає в тому, що влада хоче обмежити масовий приплив туристів з одноденними екскурсіями, тому що їх найбільше на Гранд-каналі. Ця група відвідувачів, включаючи пасажирів круїзних лайнерів, є основною причиною скупчення людей в місті, що перевищує його можливості.
Відзначимо, що спочатку планувалося ввести цей збір з травня цього року.