Перша арабська космічна місія на Марс відправилася з Японії

Перша арабська космічна місія на Марс відправилася з Японії. Як повідомили АФП, після затримки через погодні умови ракета з зондом «Надія» була запущена о 6:58 за місцевим часом.

Ракета з зондом, відома по-арабськи, як «Аль-Амаль», запущена з космічного центру Танегасіма на півдні Японії. Зонд успішно відокремився від ракети приблизно через годину після запуску.

Проект Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) взяв участь в гонці на Марс, в якій беруть участь Tianwen-1 з Китаю і Mars 2020 з США. Аравійський зонд був запущений в виграшний період, коли Земля і Марс знаходяться найближче по відношенню один до одного.

“У жовтні Марс буде на відстані 62,7 мільйона кілометрів від Землі” -, повідомляє NASA.

Очікується, що «Надія» вийде на орбіту Марса до лютого 2021 року, коли буде відзначатися 50-річчя об’єднання союзу семи еміратів.

На відміну від двох інших місій на Марс, запланованих в цьому році, арабський зонд не приземлиться на Червоній планеті, а залишиться на орбіті протягом всього марсіанського року – 687 днів.

У той час, як завдання арабської місії полягає в тому, щоб надати зображення метеорологічної динаміки в атмосфері Червоної планети, зонд є основою для набагато більш широкої мети – колонізації Марса до 2117 року.

ОАЕ також хочуть, щоб цей проект послужив джерелом натхнення для арабської молоді в регіоні, яка занадто часто розривається на частини в результаті конфліктів і економічних криз.

Десятки зондів, в основному американські, були відправлені на Марс з 1960-х років. Багато з них не зміг долетіти так далеко або не змогли приземлитися на планеті.