Канцлер Австрії Себастьян Курц підозрюється в корупції

“Уряд Австрії знаходиться під дедалі більшим тиском після того, як слідчі провели вчора обшук в офісі канцлера і штаб-квартирі правлячої Консервативної народної партії Австрії”, – повідомляє DPA.

Представник партії підтвердив це припущення. Серед цілей обшуку, серед іншого, були робочі місця офіційного представника канцлера Себастьяна Курца і представника ЗМІ.

Прокуратура по боротьбі з корупцією та економічними злочинами спочатку не надала жодної інформації, але повідомила, що заява для ЗМІ буде зроблено пізніше.

Згідно зі звинуваченням, яке цитує Zackzack, з квітня 2016 року Курц, як тодішній міністр закордонних справ, брав участь у впливі на редакційний контент за допомогою реклами, що фінансується за рахунок грошей платників податків.

Вважається, що соціологічне дослідження, час, питання і оцінка якого перебували під впливом команди Курца, зіграли вирішальну роль.

Це може означати початок державного кризи. Союз між OeVP і зеленими неодноразово обтяжувався, почасти через звинувачення з боку OeVP на адресу судової влади.

Віце-канцлер і лідер Партії зелених Вернер Коглер заявив в середу, що «атаки на судову систему в цілому повинні бути відображені».

Головний редактор журналу Falter Флоріан Кленк написав у Твіттері: «Після першого швидкого прочитання цього ордера на обшук і що містяться в ньому пунктів можна з упевненістю сказати, що коаліція між OeVP і зеленими не може просуватися далі. Гру закінчено “.

У своїй заяві Габріела Шварц, заступник генерального секретаря OeVP, назвала звинувачення неправдивими.

«Це завжди відбувається з однієї і тієї ж метою і методом: завдати серйозної шкоди Народній партії і Себастьяну Курцу», – сказала вона. Слідчі явно зацікавлені в «театральності».

«Ми будемо протидіяти цьому щосили, як політично, так і юридично», – сказав парламентський лідер OeVP серпня Вайнгер.

Опозиція розглядає розслідування, як підтвердження підозр щодо корупції в оточенні Курца.

«Справи Курца і його табору (OeVP) стають все більш напруженими”, – прокоментувала Соціал-демократична партія Австрії (SPOe).

«… картковий будиночок руйнується”, – сказав федеральний менеджер SPOe Крістіан Дойч.