Понад 73 осіб було заарештовано в ході поліцейської операції проти дитячої порнографії в США

“Щонайменше 73 людини були заарештовані в ході поліцейської операції проти дитячої порнографії, організованої спільно владою Бразилії, Аргентини, Парагваю, Панами, Еквадору та США”, – повідомляє Deutsche Welle з посиланням на офіційні джерела. Згідно зі звітом, опублікованим вчора в кінці дня Міністерством юстиції та громадської безпеки Бразилії, в результаті операції було заарештовано 39 осіб в Бразилії, 26 – в Аргентині, 4 – в Парагваї і 4 – в США.

У повідомленні міністерства йдеться, що мета акції – «виявити винних у скоєнні злочинів, пов’язаних з насильством і сексуальною експлуатацією дітей та підлітків в Інтернеті». Поліцейські з шести країн-учасниць видали 176 ордерів на обшук в пошуках можливих порушників і додаткових доказів для боротьби з мережею дитячої порнографії в Америці.

Це восьмий етап цієї операції, відомої, як операція «Світло для дітей», яка почалася в 2017 році в Бразилії. З тих пір поліція заарештувала сотні людей, обвинувачених в дитячій порнографії та в співробітництві з владою інших країн.

Попередня операція пройшла з 6 по 20 листопада. В результаті було заарештовано понад 70 осіб в Бразилії і ще 30 за кордоном.