Дональд Трамп послався на неіснуючу вакцину проти СНІДу

“Президент США Дональд Трамп послався на неіснуючу вакцину проти СНІДу, як доказ того, що американські вчені зможуть розробити вакцину проти нового коронавіруса”, – повідомляють Associated Press і TASS.

«Це люди – найкращі, найрозумніші в світі. Вони винайшли вакцину проти СНІДу і не тільки», – сказав Трамп в Білому домі, звертаючись до вчених США.
Associated Press повідомляє, що ніхто не зміг придумати вакцину проти СНІДу або ліки від цієї хвороби. У 2018 році майже 38 000 чоловік заразилися ВІЛ в Сполучених Штатах і близько 1,7 мільйона чоловік у всьому світі.
Інтенсвне лікування робить ВІЛ стерпним хронічним захворюванням для великого числа пацієнтів, і щоденний прийом певних антиретровірусних препаратів може зіграти роль в запобіганні зараження вірусом, який передається статевим шляхом і ін’єкцією наркотиків за допомогою шприца. Тим не менше, немає вакцини проти ВІЛ. AP відзначає, що не існує ліків, здатних вилікувати інфікованих вірусом.
Що стосується можливої ​​створення вакцини проти нового коронавируса, Трамп висловив упевненість, що вона з’явиться до кінця року, хоча органи охорони здоров’я США попереджають, що немає ніяких гарантій, що вакцини, які в даний час розробляються, будуть дієвими.