Прем’єр-міністр України впевнений у правильності рішення підняти ціну на газ для населення

За заявою прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, підвищення ціни на газ для українців призведе до того, що країна буде ставати тільки сильнішою. На його переконання до слабкості держави призводить популізм.

Рішення прийнято і ніякої відміни підвищення ціни на газ не буде, як того вимагають деякі українські політики. Таку принципову позицію висловив в інтерв’ю агентству Reuters український прем’єр-міністр В. Гройсман. На його переконання, Україна в цілому тільки виграє від того, що перейде на повну ринкову ціну на газ для населення. Це потрібно було зробити вже давно, але популізм колишніх керівників держави гальмував цей процес.

Разом з тим, для переважної більшості українських сімей чергове підвищення ціни на газ поряд з постійно зростаючими цінами на товари першої необхідності призводить до дуже скрутного становища. На субсидію розраховувати не доводитися, оскільки умови зробили такі, щоб її могло отримувати мінімальну кількість сімей.

З точки зору простих українців, навряд чи Україна стане сильнішою, коли більшості людей треба буде вибирати платити за газ або купувати необхідні для сім’ї продукти харчування, не кажучи вже про решту необхідних товарах.

Нагадаємо, раніше ми писали про реальний ризик для сотень тисяч українців залишитися без пенсій через брак страхового стажу і відсутності виплат роботодавцями ЄСВ.